مروری بر تاب آوری خانواده های مهاجر در اروپا

سلامت روان، ریسک و تاب آوری در میان خانواده های پناهنده در اروپا

سلامت روان، ریسک و تاب آوری

سلامت روان، ریسک و تاب آوری در میان خانواده های پناهنده در اروپا
Mental health, risk and resilience among refugee families in Europe

سلامت روان، ریسک و تاب آوری: کودکان و خانواده های پناهنده در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری های روانی هستند. هدف از این بررسی سیستماتیک بررسی ادبیات تجربی جاری در مورد سلامت روان پناهندگان در اروپا با تمرکز بر کودکان و خانواده ها بود.

یک جستجوی سیستماتیک بین ژانویه ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۲ در PsychInfo، CINAHIL و PubMed انجام شد. این جستجو ۲۳۸۵ نتیجه را تولید کرد و ۶۲ مقاله معیارهای انتخاب را داشتند.

نتایج نشان داد که کودکان نسبت به همسالانِ کشور میزبان‌شان، میزان بالایی در معرض تروما قرار گرفتند و در معرض خطر آسیب‌شناسی روانی بیشتری قرار داشتند.

استرس های پس از مهاجرت بر پیامدهای سلامت روان در نوجوانان و بزرگسالان تأثیر می گذارد. با این حال، بیشتر مطالعات خودگزارشی و مقطعی بودند و مطالعات بسیار کمی در مورد فرزندپروری پناهندگان یا روابط دوتایی وجود داشت.

اعداد منتشر شده اخیر نشان می دهد که در سرتاسر جهان حدود ۸۴ میلیون نفر تا اواسط سال ۲۰۲۱ آوارگی اجباری را تجربه کرده اند که ۱۲.۱ میلیون نفر از آنها در اروپا هستند.

بیش از نیمی از پناهجویان وارد شده به اروپا از سوریه، افغانستان، سودان جنوبی، ونزوئلا و میانمار آمده‌اند و اکثر کشورهای اروپایی از خانواده‌های پناهنده‌ای که به دلیل خشونت، جنگ و سایر بلایای طبیعی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند حمایت کرده‌اند.

در سال ۲۰۲۱، ترکیه میزبان بیشترین تعداد پناهنده – نزدیک به ۴ میلیون نفر – بود و پس از آن آلمان با بیش از ۱.۲ میلیون پناهنده، و اوکراین، که قبل از حمله روسیه به آن، میزبان بیش از ۷۰۰۰۰۰ پناهنده و پناهجو بود.

سلامت روان، ریسک و تاب آوری
سلامت روان، ریسک و تاب آوری

جنگ اخیر در اوکراین به طور قابل توجهی بر تعداد و مکان پناهندگان تأثیر گذاشته است، اگرچه، همانطور که این مقاله منتشر می شود، هنوز سوابق رسمی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل منتشر نشده است.

در زیر، ادبیات تجربی در مورد رفاه و وضعیت سلامت روانی خانواده‌های پناهنده و کودکان در اروپا را با تمرکز بر تحقیقات ایجاد شده در چند سال گذشته مرور می‌کنیم.

با توجه به تمرکز ما بر خانواده ها، ما جوانانِ بدون همراه را در این بررسی حذف کردیم. چالش های پیشِ روی جوانانِ بدون همراه، مستحق مقاله ای جداگانه است و در واقع، تحقیقات در مورد این گروه از پناهندگان در حال رشد است.

استراتژی جستجوی ادبیات

جستجوها با استفاده از PubMED، PsycInfo، و CINAHL برای مقالات منتشر شده بین سال‌های ۲۰۱۲ و مه ۲۰۲۲ انجام شد.

از عبارات جستجوی زیر استفاده شد (اتحادیه اروپا یا اروپا یا آلمان یا اسپانیا یا فرانسه یا ترکیه یا بریتانیا یا دانمارک یا بریتانیا یا ایرلند یا نروژ یا سوئد یا هلند یا یونان) و (پناهندگان یا “پناهجو” یا مهاجر) و “(“سلامت روان” یا آسیب شناسی روانی یا “عوامل خطر” یا “عوامل محافظتی” یا تاب آوری) و (خانواده ها یا نوجوانان یا نوجوانان یا جوانان یا …)

نتایج: چه می دانیم؟

۶۲ مقاله بازیابی شده از جستجوی ما به طور کلی در سه دسته تمرکز قرار می گیرند: کودکان (از کودکان نوپا تا نوجوانان؛ عمدتاً بر آسیب شناسی/علائم روانی) تمرکز دارند. نوجوانان (شامل مطالعات فرهنگ پذیری، آزار و اذیت، عملکرد همسالان و سلامت روان) و بزرگسالان/والدین (از جمله مطالعات اپیدمیولوژیک عمومی آسیب شناسی روانی، استفاده از خدمات و هویت فرهنگی). مطالعات پژوهشی عمدتاً توصیفی و مقطعی بودند.

سلامت روان، ریسک و تاب آوری در میان خانواده های پناهنده در اروپا
سلامت روان، ریسک و تاب آوری در میان خانواده های پناهنده در اروپا

بحث

بررسی ادبیات ما محدود به تحقیقات اخیر در مورد خانواده‌های پناهنده در اروپا بود و بنابراین ممکن است تحقیقات بیشتری در مکان‌های دیگر وجود داشته باشد که دانش سازگاری را فراتر از آنچه در اینجا مرور می‌شود گسترش دهد [به‌عنوان مثال، نگاه کنید به. مطالعه برایانت و همکاران.

با این وجود، ادبیات بررسی‌شده نشان می‌دهد که این زمینه در مرحله‌ای است که عمدتاً با مطالعات مقطعی و همبستگی مشخص می‌شود.

سلامت روان، ریسک و تاب آوری

سلامت روان، ریسک و تاب آوری

کودکان و خانواده های پناهنده در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری های روانی هستند. هدف از این بررسی سیستماتیک بررسی ادبیات تجربی جاری در مورد سلامت روان پناهندگان در اروپا با تمرکز بر کودکان و خانواده ها بود.
نمایش بیشتر

رسانه تاب آوری ایران

رسانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری اجتماعی، مرجع رسمی آموزش، پژوهش، نشر کتاب، یادداشتها و مقالات تاب آوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا